Wednesday, November 26, 2008

Na výletě s Horstem Strnadem

Sedím v žilinském hotelu Palace Hotel Polom a koukám, že jsem z Prahy vypadnul včas - na ČT24 hlásí bouračky kamionů a pěknej bordel v ulicích. Kdyby mi tak nesmrděly nohy, tak si tuhle zprávu i vychutnám. Dost keců, přináším obrazovou reportáž mé první zahraniční štace ve službách Blesku - zápasu Poháru UEFA Žilina vs. Slavia (teď jsem si uvědomil, že jsem byl už se sparťanama v bulharské megapoli Ostravě, takže se opravuji, jedná se o druhou štaci).

Letiště Ruzyně, 7:45. Vyhlížím svého teplého spolužáka Lukáše. Říkal, že děla na letišti hostesáka. No teď tu každopádně není. Je tu jen spousta Japonců, jinak mrtvo. Kdo by taky kam lítal, když se v Praze schyluje k dopravnímu kolapsu.


A je to tady, našel jsem Horsta Strnada (v žlutém tričku), oblíbeného to autora všech čtenářů Deníku Sport. Hned mě zabíjí hláškou, že nechápe lidi, co furt blejou něco na net. Kdyby jen znal Jirku Jansu! To by pak už nechápal vůbec nic.






To je náš stroj na letišti v Piešťanech. Kupodivu žádná Cesna, jak jsem čekal. Za to do strojů na slovenském airportu by mě nedostali ani na sud Smedného mnicha zdarma. Ale co, ještěrkáž Dežo, co přivezl zavazadla, dvakrát přejel kufr nějaké slečince a ne mě, tak nemám právo na piešťanský "terminál" nadávat.

Tak to je žilinský svatostánek ze střechy hotelu Holiday Inn, kde byla tiskovka. Ačkoliv jsem měl kurevský hlad a seděl jsem hned vedle hotelové restaurace, vývar za slovenský kilko jsem si odpustil. Zachránil mě až Lidl, který byl stejně zoufalej jako ten českej.


A to je náš zimmer, vlastně teda izba, čtyřhvězdičkovýho hotelu. Na to, že z okna koukám na docela hnusný železniční nádraží, vypadá to tu celkem dobře. A v suterénu je kulička, takže na dnešní večer mám zábavu. Doufám, že dorazí i Horst.


Tak to byl první den mého výletu. Na zítra plánuju roztočit slovenský kola socialismu směrem k suľovským skalám a pořádnou běhačku, ať tu taky něco dělám. Jen jsem se teď v TV dozvěděl, že Slovensko ohrožuje depozice dusíku, tak mám strach, že zmutuju a začnu mluvit maďarsky. To bych v nacionalistický Žilině moc dlouho nepřežil.

2 comments:

Anonymous said...

Tak toto je nejlepší příspěvek za dobu existence zhaly.kom!

Zhaly said...

vedel jsem, ze se ti bude horst libit :)