Monday, March 3, 2008

Wedding Crashers

O víkendu proběhla velká oddílová událost, kdy se Lucka v rámci team-buildingu stala paní Levákovou. S Miškou jsme přijali pozvánku s nadšením, vždyť pro mě to byla první veselka naživo. V rámci přípravy jsem si vzpomněl na film Nesvatbovi (CSFD a trailer) a seriál How I met your mother a ani jeden z poznatků nakonec nesplnil. Proč jsem nejel balit družičky je jasné, proč jsem nebyl Suit-up (viz. Best of Barney) vysvětlím později.
Jelikož moje chrochtadlo nemá technickou a hnije před barákem, musel jsem si od Mirka půjčit škůdku. O středečních patáliích s baterkou již informoval Jiřin.biz, takže se přesunu rovnou do pátečního slavnostního rána. Drak chytnul už mezi Břízou a kostelem, Miška naskočila na zastávce a jelo se pro Enpéčko, který se rozhodně nicknamem pan Dochvilný chlubit nemůže, což se potvrdilo i tentokrát. Motor jsem nechtěl nechat běžet 15 minut na prázdno, takže jsem ho u točny na Kubáni vypnul a čekal. Bohužel ani komický převlek NPyřina za sňatkového podvodníka nepomohl, aby sám znovu naskočil, a tak se muselo tlačit. Nakonec jsme našli jednosměrku vedoucí mírně z kopce, dvakrát skrz ní v protisměru škůdku vytlačili, Jiřinovi se podařila drobná kolize i v rychlosti vyvinuté mnou a Miškou při tlačbě do kopce, a když se na rohu objevilo Jeho Veličenstvo, škůdka konečně chytla. Z Prahy jsme vyjížděli o hodinu později, kdy do začátku obřadu v Loučné u Jablonce chybělo 120 minut, což by se dalo stihnout, kdybysme ovšem měli dálniční známku a nemuseli absolvovat cestu štrýtu po okreskách. Takhle jsme přijeli asi pikosekundu po té, co si novomanželé řekli ANO a já navíc na nějaké Suit up! musel zapomenout. Na fotkách teď vypadám jako buran.
Ale svatba se povedla, večírek na Jizerce rovněž a škůdka má, aspoň do té doby, než se jí někdo zase rozhodne ukrást 2 litry benálu, uzávěr výpustě nádrže. A panu a paní Janatovým přejeme lepší nastartování manželství, než tomu bývá u škůdky a ať do kopců nemusí jezdit za jedna...

1 comment:

Anonymous said...

Kua. Teď vidím, že jsem někde cestou na svatbu ztratil nejen nervy, ale i svůj poslední odznáček ememvoodoopöká. Neuděláš nic.