Sunday, April 6, 2008

Zhaly.kom zhubnul a je rychlejší

I předsezónní dieta může za výborné výsledky českého orientačního běžce Petra Žaloudka v úvodu oblastních závodů. Běžce stáje OOB Kotlářka loni zklamalo stošedesátéčtvrté místo a pouze 75209 získaných bodů, proto se rozhodl pro úspěch v letošních šampionátech obětovat i několik kilogramů tělesné váhy.

6. 4. 2008 14:51 JIČÍN
Rodák z Prahy zhubl za pár měsíců o čtyři kila a výsledky se dostavily. Před týdnem v Petrovicích doběhl ve sprintu čtvrtý a v sobotu na Biřičce ztratil jen pět minut na mistra světa Beneše.

"Viděli jsme, že když budeme lehčí, budeme o něco rychlejší. Proto jsem se dohodl se svou přítelkyní, že něco shodím a odlehčíme také výbavu. Tvrdě jsem pracoval a tohle je výsledek," řekl Zhaly.kom novinářům v Jedovnici, kde bude za 14 dní bojovat na dlouhé trati o přežití.


Shazováním kil se 194 cm vysoký jezdec snažil přiblížit týmovému kolegovi Martinu Janatovi, který má při závodech výhodu ve výrazně lehčí postavě. Při 185 centimetrech váží 70 kg. Zhaly.kom přikládá nižší hmotnosti velký vliv na dobré výsledky v úvodu sezóny a také šéf stáje Zdenko Procházka si u něj všiml významné změny.


"Během zimy začal být mnohem pozitivnější, otevřenější a je na něm znát větší motivace. Samozřejmě, že mu pomohlo, že shodil, protože ta kila se dají využít v dalších vylepšeních na trati, kde je pak rychlejší," uvedl Procházka.

Originál

No comments: