Friday, September 5, 2008

Mnoho povyku pro nic?

Dnes dopoledne jsem dostal email od Petra Klimpla. Týkal se jednoho článku z tohoto webu, konkrétně toho s názvem Last test, a vskutku nebyl pochvalný. Každopádně s něčím takovým jsem počítal, už když jsem ho psal, ale říkal jsem si, že když už někdo na Zhaly.kom zavítá, je mu jasné, že tu žádné seriozní informace nenajde. Obzvlášť, když si tu většinou dělám prdel sám ze sebe. Ale stalo se a teď je mou povinností vše napravit a to formou, která otevře oči všem potencionálním čtenářům článku hodného bulváru.

Otevřený dopis Petru Klimplovi

Ahoj Petře,
je mi líto, že jsem svou snahou být vtipný někoho urazil, ale doufal jsem, že čtenáři mého blogu mají nadhled a neberou každé mé napsané slovo vážně.
Každopádně příspěvek Last test vznikl, tak jak v závěru emailu správně odhaduješ, jako menší parodie na tvou kritiku jičínských vícedenních závodů, pro kterou osobně nemám pochopení. Nijak nepramenil z mých neznalostí pravidel OB (přesto jsme se s Štěpánem Dlabajou shodli, že by se musel stát zázrak, aby stavitelé připravovali middle na 35 minut a ne na 40 a více, jakkoliv pro to najdou oporu v pravidlech) a měl jen pobavit. Kdybych jím chtěl někomu ublížit, tak ho dám na BEN.
Dokonce jsem ani nechtěl urazit stavitele, ač to většinou v cíli závodů dělám, a to mnohem horšími výrazy než jackass čili hlupák. A jestli jsem jim jedním na první pohled podivně subjektivním článkem sebral elán do let budoucích, pak jsem je snad uchránil před budoucími urážkami od pravidelných nespokojenců.
Zdraví
Petr Žaloudek

Wednesday, September 3, 2008

Podzim začíná

Nastávající podzim vyhlížím poměrně netrpělivě. Tak za prvé se rozjedou další řady mých oblíbených seriálů - Survivor, The Amazing Race, How I met your mother, House MD., Heroes, Dexter. Žádná prdel všechno tohle stíhat. Pak mě čeká poslední předmět ve škole (+ státnice a diplomka) a to španělština, kterou jsem měl mít hotovou už na konci třeťáku. Pero no tengo. V přehledu zajímavých informací nesmí chybět stěhování ze Spořilova - budeme s Miškou a Mirkem hlídat Dáňuv bejvák na Hájích, zatímco on bude rok v Austrálii. A na to se dost úzce váže získání nějaké práce, aby bylo na nájem. Uvidíme, co klapne, ale psal jsem třeba i na inzerát hledající sportovního redaktora Blesku. A v neposlední řadě budou i lampiony vrcholící brutálním hrobem ve Slovinsku (ještě se uvidí, jestli se tam se Zvířátkem vydáme) a Kaprem na 8 let starý mapě od Mirky Vejvodový.
Nejbližším programem jsou štafety a sprint. Doufám, že se vejdu do druhý štafety a na sprintu si zas vyběhnu přes 8000 bodů. Ho Či Mina, který mi hrozil, jsem si naštěstí odbyl již minulý víkend, takže snad nic nebude bránit tomu, abych v neděli podal i dobrý výkon za mikrofonem. O kvalitní formu by se měl postarat i nový díl Oční bulvy...

Monday, September 1, 2008

Last test

Before summer vacation I had been counting with hard drill during summer. Now, five days before start of the autumn part of this season, I know I had been thinking about bullshit. I was able to practice only for one week when I was with Miška in Železnice. This week in the end of July starting with BA8 and ending on Valečov I nearly reached 100 running km. But one swallow doesn't make a spring and I know that autumn will be tragical from me. Again.
On the last weekend I took a part on the last preseason test - Grand prix of East Bohemia organized by Beďa and his slaves. I didn't want to shoot all my powder and I ran only the first stage. I'm very glad that I haven't still some small slave because the short course wasn't really short. If I had some child, I wouldn't have any chance to shut up his annoying crying by gag his mouth by breast because I would be in forest on "short course". I was studying CVČ bulletin for ten times and I didn't find some notice about the fact that course settler is a jackass and he doesn't know what means "short". No surprise that I didn't find also apology from LPU although some competitors could feel cheated. If I hadn't been there, I wrote about it on my website...
And what about my performance? I started in good shape and after seven controls I held 4th spot. Also on the next legs I did great work and my first mistake came on 15th. My compass was travelling with Boky and without it I had also problems with 17th. Everything was still going in right way but around 23rd and 24th was a nice carp area and I'm not prepared for carp yet. Finally I was in the finish 6 minutes behind winner and less then minute behind Lorenzo, but without 8th control which I in my good shape had missed.
In the evening was time for small party with Rebel but there was nothing to revolt against. Maybe my stomach was revolting little bit after Hồ Chí Minh path but not enough to entertain friends...